През следващото денонощие в Дунавската равнина и източните райони ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в Югозападна България през деня намаляваща до предимно слънчево. Времето ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 0° и 5°, в югозападните райони до 8°-9°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.
Над Черноморието облачността ще е значителна. Времето ще е почти тихо. Максималните температури ще са около 3° - 5°, температурата на морската вода е 6° - 8°. Вълнение на морето е от 1 до 3 бала.
Над планините ще има разкъсана облачност, в югозападните райони намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.
През следващите 3 дни ще има разкъсана облачност до слънчево време над Западна и Централна България, предимно значителна над източните райони. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните в по-голямата част от страната ще са между 4° и 9°.