Двама безработни и неосъждани мъже стигнаха до съд, след като с фалшифицирани документи успели да регистрират сребрист сааб. Тарикатлъците им лъснали чак след като колата била продадена. Новият собственик се усъмнил в датата на първата регистрация на автомобила, тъй като в рамата като година на производство била кодирана 2005-а, а в свидетелството за регистрация била отбелязана 2010-а.
Случаят е от юни 2013 година, когато В.К. по неустановен начин се снабдил с въпросния сааб. Колата вървяла само с испански документи и решил да я регистрира в КАТ. За целта решил да се довери на изпечен в сферата с регистрациите на автомобили специалист. Първо обаче с помощта на Х.Х. успял да се снабди с нагласен договор за покупко-продажба, в който се посочвало, че саабът е купен от някой си Джордже Валер от Мадрид.
Впоследствие станало ясно, че испанското свидетелство за регистрация на колата било фалшиво, а испанското свидетелство за управление - преправено.
Двамата тарикати бяха признати за виновни от Русенския районен съд, който ги наказа с по 1000 лева глоба. Присъдите могат да се обжалват.