Три присъди в рамките на около месец получи многократно осъжданият Наско А. за това, че през есента на миналата година вилнял по схемата „Дай да ти разгледам пръстена“.
Най-пресните две присъди на рецидивиста са в еднакъв размер - по три години и четири месеца затвор при първоначален строг режим за това. Последното му наказание е за това, че през октомври миналата година измамил две възрастни жени, че иска да им види пръстените и след това ще им ги върне. Вместо това обаче отпрашил с двете златни бижута на обща стойност 715 лева. Наско се призна за виновен и така облекчи не само съдебния процес, но и собствената си присъда. Заради направените самопризнания той се отърва от 5 години затвор, колкото щеше да получи, ако докрай оспорваше, че е мамил жените, и наказанието му бе намалено до 3 години и 4 месеца. Въпреки редуцирането й, присъдата може да се обжалва.
Предпоследната му присъда бе за аналогичен случай. Подхвърлил на непозната дама, че иска да разгледа златния й пръстен, след което ще й го върне. Това обаче така и не станало и вместо да изпълни обещанието си, Наско отпрашил с 12-грамовия пръстен с лилав камък на стойност 504 лева. Тази присъда също може да се обжалва.
На 29 октомври 2013 година хитрият рецидивист примамил и друга жертва. Докато се разхождал в следобедните часове из кв.“Дружба 1“ на път за среща с негова позната, пресрещнал П.П. и двамата се заговорили. Наско веднага фокусирал близо 9-грамовия златен пръстен, който мъжът носел, и решил да го отмъкне за себе си. По познатата схема помолил човека да му даде да разгледа бижуто, а след като масивният пръстен бил в ръцете му, рецидивистът побягнал със светкавична скорост. За това престъпление Наско бе осъден по друго дело, по което се призна за виновен. Благодарение на самопризнанията и разкаянието, той намали наказанието си от три години на две години затвор. Освен това Наско ще трябва да плати и 363 лева обезщетение на жертвата си, тъй като нито е върнал пръстена, нито го е възстановил в пари. Тази присъда вече е влязла в сила.
С това обаче далеч не се слага край на присъдите на Наско. Срещу него предстои да започнат още няколко дела от подобен характер. Негови жертви ставали предимно възрастни хора, които нямат физическата възможност да се опълчат или догонят ловкия рецидивист. Наско е вилнял по схемата „Дай да ти видя пръстена“ из целия град. Няма данни да е отмъквал бижутата със заплахи и закани към набелязаните жертви. Златните накити най-вероятно продавал в заложни къщи и така си е осигурявал добри средства за препитание. След края на редицата от присъди те ще бъдат групирани и многократно осъжданият Наско ще получи едно общо наказание, което ще излежи в затвора. Рецидивистът е познат на съдебните органи с престъпленията си още като непълнолетен.