Сидни обещава безпрецедентно зрелищно откриване на глобалните тържества по случай настъпването на Новата година.

Тонове фойерверки ще осветят най-големия австралийски град, те ще полетят и от сградата на Операта за първи път от повече от десет години насам в рамките на тържествата на 31 декември, съсредоточени на Харбър бридж.

Кметът на Сидни Кловър Мур съобщи, че шоуто за 6 милиона австралийски долара (5,4 милиона американски долара), наречено "Блясък", се очаква да привлече 1,6 милиона зрители. "Готови сме да организираме най-доброто новогодишно шоу в света на най-красивото пристанище в света", заяви Мур. Фойерверки ще осветят небето над Сидни три пъти по време на вечерта и кметът обещава шоуто да бъде най-голямото в историята.

Дубай се надява да постави рекорд на Гинес за най-голяма заря с над 400 000 фойерверки. Настоящият рекорд се държи от Кувейт, след като при посрещането на 2011 г. за един час бяха изстреляни 77 282 фойерверки. Преди това градове в Азия ще отбележат Новата година, а Хонконг подготвя най-голямото шоу в историята си.

В Япония хората трескаво се снабдяват с раци, риба тон за сашими и други деликатеси, които ще бъдат сервирани на масата в новогодишната нощ, а магазините за юфка се радват на особено оживена търговия. В Япония яденето на юфка в новогодишната нощ се смята за символичен акт, с който хората си пожелават дълъг живот. Милиони хора се готвят да посетят храмове рано сутринта, за да се помолят за мир за близките си.

Сеул ще възвести настъпването на 2014 г. с ритуално биене 33 пъти на бронзовата камбана на града, датираща от 15-ти век. В Сингапур хората ще се стекат във финансовия квартал за зарята, а хиляди бели сфери ще бъдат пуснати в залива Марина бей с желанията на местните жители за 2014 г. В Джакарта са инсталирани 12 сцени в центъра на града, на които ще се представят артисти от различните култури на архипелага.

В Рио де Жанейро властите прогнозират, че 2,3 милиона души, една трета от които туристи, ще се стекат на плажа Копакабана за зарите и поп музиката. Темата ще бъде романтична, заяви секретарят по туризма в града Антонио Педро Фигуейра де Мелу. Големи спектакли са планирани и на Червения площад в Москва, на Бранденбургската врата в Берлин и в центъра на Лондон, когато Биг Бен удари 12 ч в полунощ.

Един милион души се очаква да се съберат в Ню Йорк, за да отбележат настъпването на Новата година и да видят пускането на традиционната кристална топка на Таймс Скуеър.