Ненадминатите „Лорд ъф дъ Денс“ /“Lord of the Dance“/ ще изнесат представление в Русе през октомври 2015 година. Това ще бъде първото събитие в новоизграждащата се спортна зала „Арена Русе“, за което „Утро“ единствен съобщи в началото на септември. Очаква се билетите за грандиозното събитие, на каквото досега Русе не е бил домакин, да бъдат пуснати в продажба около Коледа, съобщи за „Утро“ изпълнителният директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев.
Подробности за откриването на залата и за спектакъла ще бъдат обявени в четвъртък на специална пресконференция от кмета на Русе Пламен Стоилов, мениджърите на „Арена Русе“ Борислав Велков и Иван Драндийски, Мартин Стоянов от агенция „Loud Concerts“ и Мирослав Еманyилов от „Ивентим“.
„Промоутърите на танцьорите вече бяха на оглед в залата и одобриха мястото. Техните изисквания са сцената да бъде с дълбочина 12 метра и дължина 30 метра. Залата за концерта ще бъде изградена с подвижни прегради“, обясни още Пейчев.
Очаква се събитието да осигури седящи места на поне 3500 души.
Самата Спортна зала се очаква да е готова месеци преди първото събитие - до идното лято.
„Има още работа по завършването на „Арена Русе“. Затова се стремим да я довършим отвън, за да може през зимата дейностите да се съсредоточат вътре в залата“, обясни още Пейчев, като допълни, че към момента се работи по изграждането на ВиК и ел. инсталации, преградни стени, а най-накрая готова ще бъде самата зала.