Двучасово забавление подари на пълната с над 4000 зрители зала „Булстрад Арена“ световноизвестната танцова трупа „Лорд ъф дъ денс“, а почукванията от обувките на господарите на танца дълго ще отекват в спомените на публиката. В неделя вечерта ирландците представиха най-новия си спектакъл „Dangerous games“, който разказва за битките между доброто и злото. Представлението, по подобие на мачовете на боксьорите на ринга, проследява и борбата за колана „Господар на танца“.
Спектакълът бе белязан не само от невиждано бързите и смайващи с майсторските си способности крака на танцьорите, но и с преплитането между традицията и комерсиалното. Така например на сцената се видяха танцуващи в ирландски ритъм роботи със светещи костюми, както и бойци в бронирани униформи, които правят лицеви опори.
Младият екип от талантливи момичета и момчета показа и немалка доза сексапил, тъй като в част от излизанията си на сцената танцьорите бяха в доста оскъдни облекла.
Спектакълът доказа за пореден път, че доброто и любовта винаги побеждават. Благодарение на добрината си главният танцьор и борец за справедливост успя да надвие цяла армия от въоръжени съперници и устоя на съблазните на лукава изкусителка.
Изпълненията на трупата бяха съпроводени от бурни аплодисменти, които изкараха на бис ирландските танцьори.
Бащата на „Лорд ъф дъ денс“ Майкъл Флетли не се включи в представлението. Както е известно, той съобщи, че това ще е последното му турне и след него ще прекрати кариерата си. Флетли е рекордьор на Гинес за най-бърз танцьор в света с 35 стъпки в секунда. А краката са застраховани за 40 милиона долара. Зрителите успяха да се насладят на майсторството му на запис след края на спектакъла.