Баскетболистките на "Дунав"-Русе спечелиха нова победа, този път над отбора на "Рилски спортист"-Самоков. Момичетата на Георги Божков надделяха над съперничките си с 62:49, като заради контузии от терена отсъстваха Радостина Димитрова и Цветомира Шаренкапова.

Мачът започна равностойно, като първата четвърт завърши само с точка аванс за домакините от Русе – 11:10. През втората четвърт дунавки се опитаха да се откъснат напред, но успяха да вземат само 5 точки повече и на почивката резултатът беше 28:23. В третата четвърт "Дунав" което се отрази и на играта на състава. През първото полувреме мачът бе равностоен и едва в третата част домакините от Русе успяха да дърпнат още малко до 42:33. До финалната сирена момичетата на Георги Божков направиха разликата 13 точки и се поздравиха с победа с 62:49.

След срещата и двамата треньори споделиха, че са очаквали мачът да бъде труден, най-вече заради контузените състезателки и в двата отбора. И докато ст.треньорът на "Рилски спортист" бе сравнително доволен от представянето на тима си, Георги Божков заяви, че може да поздрави единствено Кристина Сантяго, която предния ден на тренировката е изкълчила глезен, но е излязла да играе и е вкарала 27 точки.

Кристина Сантяго бе и най-резултатната състезателка в мача. Тя записа дабъл дабъл с 27 точки и 13 борби. За "Рилски спортист" с най-много точки – 14, е Клеандра Робъртс. Следващата среща на "Дунав" е в Хасково срещу едноименния отбор, който води в класирането на първенството.