Американската традиция за пазаруване с големи отстъпки Black Friday превзема следващата седмица „Мол Русе“. На 28 ноември /петък/ търговският център ще отвори врати за своя първи Черен петък и ще подари на своите посетители неповторим шопинг ден, в който магазините ще предлагат изобилие от неустоими предложения и отстъпки, достигащи 60% от цената.
Лудото пазаруване стартира в 08.30 часа с шоково ниски цени на продукти в хипермаркет „Карфур“, а час и половина по-късно ще отворят врати и всички други магазини в мола. 
Феновете на качествения шопинг ще бъдат изкушени от ексклузивни оферти на най-новите колекции на световни и български марки за дрехи, обувки, аксесоари, бижута, козметика, техника и др. Зоната за хранене и забавления също ще изненада приятно посетителите си в този ден. Подробна информация за офертите на магазините и заведенията, участници в кампанията, могат да се открият в специалната брошура Black Friday, която се разпространява в центъра на града, в „Мол Русе“, както и в сайта и фейсбук страницата на търговския център.
Денят след Деня на благодарността в САЩ, получил наименованието „Черен петък“ (Black Friday) се възприема от американците за начало на предколедното пазаруване. Заради сериозното намаление на цените на стоките чувствителните към изгодата американци чакат с часове отварянето на магазините и започват лудо пазаруване. Много работодатели отчитат интереса на своите подчинени и дават свободен ден на служителите във фирмата, за да могат да задоволят своето желание за шопинг.
Търговците по цял свят бързо „купуват“ американския опит, а от няколко години Черният петък е познат и у нас. До момента в Русе той е обявяван главно от магазини от големи вериги за техника, а първият истински Черен петък ще бъде организиран от най-големия и приврекателен търговски център в града на 28 ноември.