Външното министерство на Великобритания забрани на противоречивия щатски „експерт-сваляч“ Джулиан Бланк да влезе на територията на страната, съобщава Би Би Си. Самопровъзгласилият се за „специалист по съблазняването“ американец провежда семинари по целия свят и твърди, че може да научи мъжете как да привличат противоположния пол, но методите му са широко критикувани като женомразки.
Турнето му във Великобритания трябваше да започне през февруари 2015 г., но петиция в страната да му бъде отказан достъп до Острова събра 120 000 подписа. Говорител на британското външно министерство е казал пред Би Би Си, че ведомството не коментира отделни казуси.

Джулиан Бланк се извини по Си Ен Ен във вторник, но критиците му не бяха омилостивени, пише в. „Гардиън“. При появата си в ефир тоx се нарече „глупак“. „Искам да се извиня на всеки, когото съм обидил. Никога не съм имал намерение да засегна когото и да било“, каза той пред водешия Крис Куомо. „Ужасно съжалявам. Чувствам се като най-мразения човек на света. Поразен съм от начина, по който хората реагират“, продължи той.

Миналия месец Бланк не бе допуснат в Австралия под претекст, че има гражданска кампания срещу него. Бразилци и германци също настояват да не му бъде позволено да премине границите на страните им.

Обучителни видеоклипове на Бланк в YouTube показват, как той притиска лицата на жените към чатала си. На видеозапис от един от семинарите му той коментира пред цяла зала мъже, че в Япония ако си бял, можеш да правиш с местните дами каквото си поискаш. Обучението, което той предлага, е как да се манипулират и унижават жените. Момиче от Канада е предоставило на BuzzFeed разговор с Бланк, в който той й казва: „Трябва да си щастлива, че изобщо забелязвам съществуването ти, пачавро“.

По Си Ен Ен Бланк защити това свое поведение така: „Уча мъжете как да бъдат по-уверени, за да общуват с жени и може би да създадат връзки с тях.“ В края на интервюто заяви, че ще преосмисли методите си, но се надява мъжете да продължат да се записват в курсовете му.