„Вярно е, че в сравнение с други големи градове -Варна, Бургас, Пловдив, сме закъснели, но аз вярвам, че това, което правим и оценките, които получаваме, показват, че наваксваме бързо“. Това коментира кметът Пламен Стоилов по време на отчета за третата година от мандата си.
Над 103,4 милиона лева са привлечени по проекти, като успешно завършилите ключови за развитието на Русе проекти са на обща стойност 17,8 милиона. Догодина ще приключат проекти на стойност 78 милиона лева, които ще променят облика на града. Сред тях са пробивът „Кауфланд“, реконструкцията на бул. „Тутракан“, проектът за интегрирана система за градски транспорт, ремонтът на главната улица и площад „Батенберг“. 
Привличането на 9 млн. лв. за строежа на „Арена Русе“, обновяването на Комплексния онкологичен център, новите детски градини и ремонтираните детски площадки бяха посочени от Стоилов като част от важните неща, постигнати през третата година на кметския му мандат.
Специално внимание бе отделено на открития в края на септември уникален за страната екомузей, който само за месец привлече рекордните над 8000 посетители и интересът към него не стихва.
Очаква се новото правителство да гласува решението за прехвърлянето на собствеността на летището в Щръклево и Русе да стане първият град в България с общинско летище.
„Независимо че служебното правителство не взе решение, всички материали са внесени в канцеларията на Министерски съвет и смятам, че е въпрос на организация на работата и в най-скоро време да има решение по казуса, за да може следващата година да продължим с това, което сме планирали по отношение на възстановяване дейността му“, каза Стоилов.
Стоилов подчерта, че 2015-а ще бъде силната година за селата в общината, в които ще се ремонтират улици и ще се работи по цялостното им благоустрояване.