Очаквам всички мачове занапред да бъдат трудни, заяви старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков преди двубоя на „сините феи“ срещу един от традиционните съперници за титлата „Левски“. Срещата ще се играе утре от 18 часа в зала „Дунав“. След неочакваните две загуби на старта, шампионките ще гонят първата си победа за сезона, която трябва да им върне самочувствието и да ги настрои психологически за следващите битки.
Наставникът на русенки обясни, че е имал много тежки разговори със състезателките, към играта на които има сериозни претенции. Неочаквано слабият старт в първенството той обясни с натрупаното прекалено самочувствие от спечелената през миналия сезон титла и подценяването на съперниците.
„Момичетата очакваха, че щом играят срещу „Дунав 8806“, противничките им сами ще се предадат. Вече им е ясно, че за всяка победа се изисква пределна концентрация от тяхна страна“, каза Божков.
В групата за мача няма да бъде американката Латриша Лъвингс, коята показа лоша форма и слаба игра.
„Не мога да разчитам на нея, срината е и психически“, обясни Божков. Макар че американката все още е в Русе, заминаването й е въпрос на дни.
Наставникът на дунавки заяви, че е впечатлен от играта на „Левски“, който се справя много добре въпреки осезаемата липса на двете му чужденки. Възпитаничките на Стефан Михайлов тръгнаха в първенството с отчайваща загуба от „Монтана 2003“ с 58:91, но във втория кръг успяха да се наложат над „Рилски спортист“ с 82:71.