Две години условно и 1000 лева глоба е наказанието на германския гражданин Кава Качо за това, че на 16 декември се опитал да преведе през границата Ж.А.Б.М. Мъжът е водил нелегалния емигрант още от София с БМВ, което се оказало собственост на немска фирма. Намеренията му да изведе човека в белите страни обаче не се изпълнили, а трафикантът се споразумя с прокуратурата за извършеното престъпление.
С условни присъди след споразумения се разминаха още трима нелегални емигранти. Роденият в Кайро С.И.Б.З. се размина с една година условно и санкция от 150 лева за опита си да мине Дунав мост на 11 декември. За целта мъжът показал на полицаите преправен чешки паспорт и се представил за Михал Зеленак.
На пет месеца условно пък се споразумя Моханад Абдулхюсеин заради това, че ползвал фалшива българска лична карта при преминаване на границата на 16 декември.
Сириецът А.Х. тръгнал за Западна Европа през Дунав мост на 21 ноември, но вместо с по-добър живот се сдоби със съдебно досие. Той бе наказан с 10 месеца условно и 150 лева глоба.