Четвъртата присъда за търговия с безакцизни стоки вкара в затвора О.Г. Висшистът от Бяла ще трябва да лежи 2 години зад решетките заради това, че през лятото на 2012 година е хванат за пореден път със 130 кутии цигари без бандерол след като бил издаден от свой едър клиент от Лом Черковна. Той пък попаднал в полезрението на беленските полицаи и при проверката на колата му в багажника били открити 108 кутии безакцизни цигари. След това униформените претърсили и къщата му, където се натъкнали на още повече папироси. Тогава човекът обяснил, че цигарите са купени именно от О.Г. Съдът в Бяла разрешил претърсване на дома на търговеца на едро, а униформените открили общо 130 кутии от различни марки на балкона на детската стая. Стековете били запечатани с целофан и наредени в замаскиран в черен найлонов чувал кашон.
Обширно и многословно хванатият голям дистрибутор и съпругата му разказали как двама роми от Щръклево ги посетили няколко дни по-рано и им предложили да купят 10 стека цигари. Кутиите пък се оказали на терасата, след като непознат циганин бил метнал чувала и казал на сина на неколкократно осъждания мъж, че това било за баща му. Той обаче забравил да му предаде, още повече, че балконът не бил използваем.
Мъжът изтъкна още, че полага грижи за семейството си и помоли присъдата му да бъде по-лека. На първа инстанция обаче той получи 2 години затвор, а наказанието бе потвърдено окончателно и на втора инстанция. Магистратите изтъкнаха, че според оперативната информация, а това се вижда и от свидетелството му за съдимост, мъжът системно се е занимавал с търговия на безакцизни цигари и алкохол и не се смилиха над него. Затова след трите условни присъди О.Г. се сдоби и с четвърта, този път ефективна.