Механик с висше образование се вбесил на четиримесечно кученце, пристегнал шията му със сезал, закачил го на мотопеда си и започнал да го влачи по улицата. Инцидентът от 13 август вече стигна до съда, а на първа инстанция мъжът съжали за проявената жестокост и поиска минимално наказание.
Причината за агресията, която отнесло бездомното животинче, била в това, че още рано сутринта, преди 8 часа, мъжът го заварил в двора на къщата си. Не се смутил от видимо изтерзания му и нездрав външен вид, грабнал метър и половина сезал и започнал да го влачи с мотопеда си към края на улицата, където имал намерение да го хвърли като торба с боклук. Негов съсед обаче видял безжалостното му поведение и се възмутил, обадил се на брат си, който запалил колата и срещнал по пътя насилника. Развикал му се да спре, а междувременно жестокостта събрала доста зрители, които кротко се възмущавали. Човекът, който спасил от сигурна смърт животното, видял как от врата му тече кръв заради врязалия се сезал, скъсал набързо примката и прибрал у дома си четириногото болно бебе, нахранил го и сигнализирал полицията.
Заради самопризнанията, чистото съдебно минало и изразено съжаление, съдът в Бяла на първа инстанция прецени, че насилникът действително заслужава минимално наказание, като го освободи от носене на наказателна отговорност и го глоби с 1000 лева, но присъдата може да се обжалва.