През деня в много райони на страната облачността ще намалява и ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-северозапад. Минимални температури между 0 и 5 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус. Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Утре

Слънчево време

В неделя ще е слънчево над цялата страна. Сутрешните минимални температури ще са 0 градуса, а през деня живакът ще се покачи до 16 градуса.

Вдругиден

Отново слънце

В понеделник времето няма да изневери на предните два дни. Максималните температури няма да минат 16 градуса, а минималните ще са около нулата.