Бионсе, Гуен Стефани, Кейти Пери, Ема Стоун и известният водещ Джими Фалън – всички те са малка част от списъка със световни звезди, приели предизвикателството Lip Sync – изпълнение, при което човек изпълнява своята любима песен, без обаче да издава нито звук – само и единствено с помощта на движението на устните и колкото се може повече артистичност.

Сега Lip Sync манията вече е в България, а главният виновник за това е X Factor. Музикално шоу №1 в света предизвиква всички, които обичат да пеят и да се забавляват, да станат част от емоцията на този вид изпълнение. Всички желаещи трябва да запишат видео на свое Lip Sync изпълнение и да го качат във Vbox7.com, на vbox7.com/contests/lipsync/. Най-големите късметлии ще получат награди, а най-добрите видеа ще получат заслужено място в сайта на „Господари на ефира”.

Именно водещите на най-забавното предаване – Зуека и Рачков, бяха първите, които се осмелиха да покажат, че са страхотни Lip sync изпълнители. Двамата изпълниха песента  „Чикитита” на ABBA, като веднага след това предизвикаха и журито на X Factor – Заки и Любо. Първият заложи на Франк Синатра и песента „They can’t take that away from me”, като с неподозирано актьорско майсторство, изигра и мъжкия, и женския вокал. Любо Киров избра Майкъл Джексън и хита Man in the Mirror, като не пропусна някои от най-емблематичните стъпки на Джако. От днес X Factor предизвиква всички меломани, които не са толкова уверени в музикалните си умения, но ужасно много обичат да пеят и да се забавляват. Предизвикани са и останалите лица на шоуто – водещите Мария Игнатова и Алекс Раева, както и дамската част от журито – Саня и Мария Илиева.

Именно Мария Илиева се раздели с един от най-силните си финалисти по време на вчерашната първа нощ на елиминации. Сцената на шоуто напусна „вокалния майстор“ Станимир, а тя го изпрати с думите „Аз съм на линия да направя дует с него” – желание, което самият Станимир беше споделил още по време на кастингите. Вчера той се изправи в директна битка със съотборника си Траян, след като двамата събраха най-малък зрителски вот. Момчетата изпълниха по една специална песен, а финалната дума имаше журито. Макар да бяха единодушни, че Станимир и Траян са едни от най-добрите вокалисти в шоуто и това е „абсурдна елиминация”, Любо, Заки и Саня бяха категорични, че изпълнението на Траян е било много по-емоционално и именно той заслужава да продължи напред.