Андреа Петкович е първата, която си гарантира участие на полуфиналите на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Това стана факт, след като германката се наложи със 7-5, 6-3 над Доминика Цибулкова в двубой от Група "Средец".

Победата на Петкович означава, че със сигурност от турнира отпада българката Цветана Пиронкова. Днес местната любимка ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а от изхода на този двубой ще стане ясно дали испанката, или Цибулкова, ще хванат последния билет за полуфиналите. Ако Суарес Наваро спечели двубоя с 2-0 сета, то тогава тя ще се класира за полуфинал. Ако Цвети Пиронкова вземе сет или победа, то това ще прати Цибулкова на полуфинал.

Решителният за изхода на Група "Средец" двубой между Пиронкова е в петък от 17:45 часа. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ 2. Любопитен е фактът, че Петкович научи новината за класирането си на полуфиналите от българските журналисти на пресконференцията след двубоя си. "Класирах се за полуфинал? Сериозно ли? Това е супер", бе реакцията на германката.