В момента не е ясно какво представлява Реформаторският блок, кой формира волята в него и как се взимат решения. В публичното пространство се изразяват лични мнения, които по никакъв начин не могат да обвържат участниците в Блока. Това поведение е безотговорно. Това заяви предTV7 лидерът на Християндемократическата партия на България Ирина Репуц. Тя беше приканена да напусне Реформаторския блок, но сама не може да си отговори какво точно трябва да напусне.
Коалиция "Реформаторски блок" след изборите се превърна в политически съюз "Реформаторски блок" – между петте партии, подписали споразумение през 2013 г.

"Християндемократическата партия беше изолирана от всички преговори и от решаването на общата политика на РБ след изборите. Това е в противоречие на споразумението, което сме подписали и с което беше създадена коалицията", отбеляза Репуц и добави, че статутът на БНД също е неясен.

Според нея петте партии в Блока са решили, че тези две формации са им свършили достатъчно работа на изборите и сега ги изместват.

"Призозавам колегите да сложат ред, тази коалиция трябва да се подреди", подчерта Репуц.