Откриването на реновирания „Лъвов мост“ изглежда е въодушевило доста президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Фоторепортер на БЛИЦ улови как усмихнатият и доволен Дол е сложил ръката си върху бедрото на столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Това стана, докато тримата в компанията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов седяха на една от новите пейки и се радваха на новия облик на знаковото кръстовище. Пейки, цветни лехи, велоалеи и римски антични разкопки от IV век в пешеходната зона - всичко това включва обновената архитектурна група около четирите лъва.

„Като се явявах на първите избори за кмет, това беше мечтата на софиянци. Тогава казах, че ще направим пешеходна зона на „Витошка“, естакади на тв кулата, семинарията и „Лъвов мост. Сега всичко това е направено. Факт е, че каквото сме обещали, сме го направили“, разказа Бойко Борисов.

Докато той обясняваше на Дол колко неприятно място било кръстовището преди, развеселеният французин небрежно сложи ръката си върху крака на столичния кмет, а малко по-късно дискретно си я прибра.