Блъснатото от влак момиче във вторник в ранния следобед до прелеза на Кооперативен пазар, което бе откарано в болницата с разбит череп, има сърдечен ритъм и е на път да оживее.
Това ще е второто връщане на Виктория от небитието след опит за самоубийство по един и същ начин на едно и също място - заставане до линията и тръгване към приближаващ локомотив.
На 6 януари тази година, навръх Богоявление, в 15.30 часа 16-годишната тогава Виктория застанала до жп коловоза на прелеза на Кооперативен пазар и локомотивът на идващия от гара Разпределителна пътнически влак я чукнал със степенката по рамото. Въздушната струя изхвърлила момичето настрани и то избягало към циганските къщи в района. Униформени от Транспортна полиция и медици от Спешна помощ я открили в дома й и я откарали в болницата с натъртено рамо, драскотина на главата и съмнение за мозъчно сътресение. Тогава Виктория казала на следователя, че щом не е счупила влака, значи нищо не е станало.
Този път Виктория приклекнала в храстите срещу закритото игрище на „Марисан“ и щом композицията се задала от Централна гара, скочила срещу локомотива. Въпреки че машинистът намалил скоростта, нямал време да спре и момичето отново било ударено от степенката на машината, но не в рамото като на 6 януари, а в главата.
Въпреки безнадеждната наглед ситуация неврохирурзите я оперираха по спешност и успяха да я задържат на този свят въпреки изтънелия до скъсване косъм, на който висеше животът й. В момента състоянието на Виктория продължава да е критично, но надеждите за възстановяването й все повече се засилват.
Установено е, че търсещото избавление чрез скок в отвъдното момиче има психични отклонения, а това било причина за лошо отношение към нея у дома.