Истинско чудо се случи на Богоявление - 16-годишната Виктория от ромските къщи около жп прелеза до Кооперативния пазар се отървала невредима след страшна среща с влак.
Сигнал за инцидента бе подаден около 15.30 часа от осмокласника в Спортното училище Ивайло Йорданов, който видял момиченце да се навежда над коловоза и да опипва линията с ръка.
На място се събраха полиция и Спешна помощ, но на линията бяха намерени само едни детски чехли и се появиха съмнения, че инцидентът е измислен като нелепа шега.
„Видях, че композицията удари ръката на момичето, а то избяга към ромските къщи в съседство“, потвърди обаче сигнала си пред полицията Ивайло. Още двама очевидци заявиха, че са видели дете да бяга към близките къщи.
В крайна сметка полицията откри пострадалата 16-годишна Виктория и я откара в болницата само с натъртено рамо, драскотина на главата и съмнения за сътресение на мозъка. Обяснението на леките травми е, че най-вероятно детето не е било ударено от композицията, а е било хвърлено на земята от подобната на ударна вълна силна въздушна струя, която се образува при движение до влаковете.