„Необходимо е мнозинство от 126 човека в парламента”, заяви пред Нова тв. бившият зам.-председател на НС Асен Агов.

„Снощи гледах концерта на X Factor. Виждате как един световен формат, който работи, се превръща в спектакъл, в който се показват българските таланти, повечето от които са родени в края на 20-ти век. Този формат трябва да бъде въведен и в политиката”, категоричен бе той.

„От другата страна е ироничният поглед на комунистическата петолъчка, какъвто има във ВИП Брадър. Това е България – на талантите и на измислените випове. Реформаторите не са болшевики, това е коалиция. Затова така трудно се прави коалиция от всичките парчета на традиционната десница”, категоричен бе той.

„Ако има мнозинство, всичко е ясно, то си излъчва правителство. Но ако е правителство на малцинството, тогава то по дефиниция няма как да не изпълнява програмата на тези, които са извън него, защото те тогава го свалят. В този смисъл, докато съществува, правителството на малцинството трябва да е на разбирателството, базирано на взаимно заложничество”, каза от своя страна математикът проф. Михаил Константинов.

„Реформаторите не са прави да настояват за ПФ. Те обаче категорично трябва да излъчат един човек, който да говори. В момента минимум трима души го правят и погледнато отстрани те се държат не като единен политически субект, а като хора, които не се разбират дори в къщата си”, допълни той.

„Цялата политическа класа в момента се държи крайно безотговорно”, каза Константинов и препоръча час по скоро да се разкрият файловете на КТБ, защото целият панически страх се дължал на това. На второ място е дискът на Меркел с тлъстите сметки на богати българи навън. В момента се прави опит да не се случи разкриване на тази информация. Който иска хаосът да продължи, да не разреши казусът КТБ, е този, който не иска да има кабинет.