Идолът на тийнейджърите Джъстин Бийбър потвърди, че се отказва от музиката, въпреки неотдавнашното изявление на неговия мениджър, че това е шега, съобщава Billboard, позовавайки се на микроблога на музиканта в Туитър.

Миналата седмица Бийбър заяви, че след излизането на неговия нов албум /на 23 декември/ ще се откаже от музиката. По-късно неговият мениджър Скутър Браун съобщи, че певецът "просто се е пошегувал".

"Мои любими "белийбърс", официално се оттеглям", написа Бийбър в своя микроблог. "Белийбърс" се наричат почитателите на канадската поп сензация. Тази дума е съзвучна с фамилията на Бийбър и английската дума believer /вярващ/.

Бийбър добави: "Медиите говорят много за мен. Те лъжат и желаят аз да се проваля, но никога няма да ви изоставя, защото "белийбърс" - това е начин на живот". Той също така поздрави своите почитатели с Коледа.

До момента Джъстин Бийбър е записал три албума, от които са продадени 15 милиона копия. През тази година той за втори път оглави класацията на най-влиятелните изпълнители под 21-годишна възраст, съставена от авторитетното музикално издание Billboard.