Полицейски служител от участъка в Каспичан е намерил и върнал портмоне с над 2 000 лева и лични документи на собственика му, който дори не подозирал, че го е загубил. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

На 22-ви октомври малко след 07:30 часа сутринта, при обход по време на работа в центъра на Каспичан, полицай Цветелин Цанков забелязал мъжки портфейл, до една от масичките в заведение в града. Отворил го и видял, че в него има немалка сума пари и лични документи на мъж и жена. Полицейският служител се свързал по телефона с жената, чиято лична карта била в него. Казала, че не е губила портфейл, но ще говори и с брат си, тъй като другата намерена лична карта била негова.

Оказало се, че портфейлът бил на брат й, но изобщо не подозирал, че го е загубил. Полицаят от охранителна полиция повикал мъжа в участъка в Каспичан да му го върне. След като прегледал съдържанието му собственикът казал, че от него не липсва нищо. Разказал, че предната вечер бил в кафенето с негов приятел, портфейлът бил в задния джоб на дънките му и изобщо не е разбрал кога е паднал.

Парите - 2 050 лева, заедно с документите и портфейла, са му предадени.

„Не се поколебах да намеря собственика и да му върна парите и документите. Това е както мой, така и дълг на всеки човек, независимо дали е полицай или обикновен гражданин. Аз самия имам голям заем , но за секунда не съм си помислил да задържа в себе си нещо чуждо. В полицията работя от 1 990 година, за първи път намирам портфейл с пари", лаконично обясни полицай Цанков.

Собственикът на намерения портфейл е изпратил благодарствено писмо до директора на полицията в Шумен, в което моли Цанков да бъде поощрен и посочен за пример заради доброто дело, което е направил.