Намереното до боклука миналата седмица изоставено бебе вече е настанено в приемно семейство. В акта му за раждане пише, че родители му са неизвестни, съобщи presstv.bg, позовавайки се на източници от социалните служби. Бебето е плод на ученическа любов - майка му е деветокласничка, баща му - ученик в 11 клас. Двамата решили да го хвърлят в контейнера за смет, поставяйки го в раница.
Новороденото бе кръстено от социалните Димитър - на св. Димитър Чудотворец, честването на когото предстоеше два дни след като детето бе намерено. Презимето си му даде жена от социалния отдел, а фамилното му име е на улицата, където бе оставено в раница - на казанлъшкия художник и интелектуалец Иван Енчев-Видю, създател на Художествената галерия в Казанлък. Видю не е имал семейство, но има огромни заслуги за духовния живот на Казанлък и България.

Може би за Митко поговорката "Роди ме, мамо, с късмет, пък ме хвърли на смет" може да се окаже съдбоносна.

Подходящо приемно семейство, в което да бъде настанено бебето, бе намерено бързо. Семействата, желаещи да отгледат детето, бяха много, съобщи по-рано шефката на общинския отдел "Закрила на детето" в Даниела Русева.