15 са вече машините, които чистят града, след падналия първи сняг днес. Почистени са всички големи пътни артерии, включително и покрай спирките за градския транспорт. Снегорини работят още на бул. „България” и републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе.
От тази вечер започва почистването на тротоари по улиците – „Доростол”, „Плиска”, „Васил Левски”, „Борисова” и булевардите „Липник” и „Цар Освободител”. Ще бъдат почистени и напръскани със специален препарат големите и често ползвани пешеходни пътеки, както и ул. „Александровска”. 
„През нощта и при по-ниските температури, почистването на улиците няма да спира”, заяви зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева. Разчистват се и пътищата между населените места в общината. По улиците на града се хвърля сол, обогатена с айсбигон – препарат, който подобрява качествата на солта. И тази година, както предишната, пясък няма да се ползва, за да не се затлачват каналите в града.
„От силния вятър на места има счупени клони, а едно дърво се е наклонило върху блок „Солун”. Предстои да бъде премахнато”, коментира още директорът на дирекция „Управление при кризи” Спасимир Димитров. Той призова водачите на моторни превозни средства, да сменят летните си гуми със зимни, ако още не са го направили.