Потресаващ разказ на жена, която е станала свидетел на трагичния край на пострадал от катастрофа, който издъхнал на метри от Шокова зала в Спешния център на МБАЛ-Бургас, обикаля Фейсбук. Лекарите обяснили на Нели Стойкова, че умиращия пред кабинета мъж е пиян, пише "Флагман".
Ето потресаващия разказ на Нели Стойкова без редакторска намеса:

"Днес станах свидетел на потресаваща случка. Имах работа в Окръжна болница и минавайки в 12.15 ч. на обед, покрай входа на Спешна помощ, зад пейката отсреща видях да лежи мъж. Приближих се и забелязах, че е безжизнен. Обърнах се към циганите, стоящи наблизо с въпрос те виждат ли, че е умрял и защо никой не е дошъл от болницата. Те се развикаха, че човекът току-що се е свлякъл пред очите им, обяснил преди това, че излиза от Спешното, където бил прегледан.

Втурнах се вътре и обясних какво става навън - най-спокойно ми отвърнаха, че човекът е пиян и да не си правя труда да се тревожа. Вярвайте ми- има голяма разлика между пиян и мъртвец! Хукнах да търся ръководството на болницата, директорът се хвана за главата, като чу за какво иде реч. Обади се в Спешното и нареди да приберат човека. Но тъй като ставаше въпрос за смърт извън болницата, повикаха и полиция.

Мъжът лежа като куче два часа, докато го извозиха с линейка. Случката ме разтърси из основи - разбра се, че мъжът, 61-годишен, е бил блъснат от кола, докато се е предвижвал с колелото. Горкият, беше дошъл с торбичка с най-необходимото, мислейки че ще го приемат на лечение в МБАЛ-а. Е, прегледали го и го изпратили по живо, по здраво да се лекува вкъщи.

Но не направил няколко крачки, имал сили да разкаже патилата си и да умре- на прага на най-голямата бургаска болница, точно пред входа на Шокова зала. Кошмар, но и свидетелство за целия наш живот- живеем като кучета и умираме като такива! Не публикувам клипа, който заснех, за да понамаля поне малко ужаса от случилото се!"