На 23 септември 2014г., точно месец след рождения й ден, майка ми Маргарита научи страшната диагноза - тумор в мозъка, и то на такова място, където е невъзможно да бъде успешно отстранен в България.
Сама, без помощ от баща ни /почина твърде рано/ или близки, тя успя да отгледа и трите си деца. Даде на всеки възможност да завърши висше образование. Преди 12 години се наложи да започнем борбата с карценом на дебелото черво. Операция, химиотерапия и едновременно с това непрекъсната работа в полза на хората - тя е фелдшер по професия. Премина през всичко сама, без дори да помоли за помощ някого.
За съжаление се оказа, че той се е върнал - появил се е нов. Състоянието й се влошаваше с часове. Лекарите бяха безпощадни. Ракът е до базалните ганглии и не може да бъде отстранен в нашата държава. 
А лечение има. И шанс има. Един удачен вариант са облъчванията с кибер нож или протонна терапия. На 13 октомври мама се подложи на високо рискова операция с цел единствено вземане на биопсия във Варна, но не и отстраняване на тумора. В момента чакаме резултати от хистологията. Без обаче радикално отстраняване на тумора или третирането му с кибер нож не може да говорим за лечение. 
А кибер ножът не е евтина процедура - в турските клиники казват от 8 до 18 хиляди евро.
На този етап все още нямаме дарителска сметка на името на мама - Маргарита Михайловна Сълева. Дори разкриването на такава за съжаление е свързано с голямо забавяне и покриване на куп условия.
На този етап мога да представя моята лична, ако някой добър човек все пак се трогне и реши да помогне. В основанието за превод е добре да се отбележи „Дарение за лечението на Маргарита Сълева“.
IBAN BG 22CECB 9790 1064 4224 00
CE CBB GSF
Мирослав Георгиев Заранков
Дарение за лечението на Маргарита