Третият кръстоносен поход на шеф Иван Манчев стартира от първия рицарски ресторант в София - „13-те стъпала“.  В сряда, 21 октомври, в епизод 3 на „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев се изправя пред един рицар, който смята, че е призван да измисля нови рецепти и е напълно глух за мнението на клиентите за кулинарните му „шедьоври“. Трудният нрав на собственика Васил, който е и главен готвач на ресторанта, постоянните му избухвания и отказът да приеме каквито и да било критики са довели до тотална криза в заведението.

Васил Агопов мечтае да създаде първия рицарски ресторант в България и успява с цената на големи кредити и много лишения. Цялото семейство Агопови са запретнали ръкави и работят денонощно в заведението, за да покриват финансовите си задължения. Но независимо колко усилия полагат съпругата на Васил – Илияна, и дъщерите му Габи и Верджиния, те никога не успяват да удовлетворят очакванията му. Кухнята се е превърнала в арена на постоянни разправии между членовете на семейството, а обидите, които Васил отправя, са се превърнали в тяхно ежедневие. Агресивният ресторантьор губи уважението на семейството си, не се справя с хаоса в кухнята, а липсата на клиенти го е изправила на ръба на финансова криза.

Как се работи в ресторант, когато собственикът не спира да обижда персонала си?  Възможно ли е Васил да разбере, че за да има успешен ресторант трябва да се откаже от кулинарните си своеволия? Ще успее ли шеф Манчев да разбие тоталитарния му режим и ще успее ли да наложи нов ред в кухнята?Ще намери ли достойно решение на проблемите на рицарския ресторант - зрителите ще могат да видят в трети епизод на „Кошмари в кухнята“ в сряда от 22:00 часа  в ефира на НОВА.