Температурен рекорд отчете днес метеорологичната станция в Добрич, съобщи за БГНЕС дежурният в НИМХ.

Два дни преди да настъпи рязкото влошаване на времето, живакът в термометрите показа 25 градуса в добруджанския град. Измерената висока температура в Добрич е с един градус по-висока в сравнение с предишната най-висока от 1984 година, когато на 21 октомври е било 24.4 градуса.

Днес на много места градусите в термометрите се покачиха чувствително, напомняйки ни за т.нар. циганско лято. Във Велико Търново живакът скочи до почти летните 28.8 градуса, а в Ловеч отчетоха 27.3 градуса. Приятно топло бе и във Видин с 26.8 градуса над нулата, а в Хасково се радваха на 26.1 градуса топлина. Софиянци също се порадваха на слънчеви лъчи, като най-високата измерена температура в столицата днес бе 18.7 градуса.

Метеоролозите прогнозират слънчево и топло време над цялата страната и за утре. В сряда максималните температури ще са между 20° и 25°, в София 21-22°. През нощта срещу четвъртък обаче ще започне промяна на времето - облачността ще се увеличи над цялата страна, а в Западна България и Родопската област ще завали.