Решихме да проведем още един кръг от консултации с четири политически сили през тази седмица. Това са Реформаторският блок, БСП, АБВ и Патриотичният фронт. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов подчерта, че реформаторите са желани партньори на ГЕРБ, независимо от проблемите, които изпитва коалицията.

Изборите за лидера на ГЕРБ са краен вариант. Политическите партии сме длъжни да намерим решение на проблемите и да излезем от кризата, добави Борисов.

Той каза, че ще включат експерти в консултациите. "След реформаторите са БСП, патриотите и АБВ. Това е предложение на преговорния екип", съобщи Борисов. Той каза, че ще събере отново преговорния екип следващия понеделник в 11.00 часа. Мнозинството хора в България си мислят, че изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. За съжаление БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята, смята Борисов.

"Гледаме отговорно. Не е честно през няколко месеца на Плевнелиев да му се вменява да прави служебно правителство и да носи отговорността на партиите и след това всеки да се упражнява чие е служебното правителство, затова партиите сме длъжни да излезем от кризата и да намерим решение", каза още Борисов.