Банкнота от 2 лева с любопитен надпис върху нея: „Ти ми беше последна” попадна в ръцете на магазинерката Таня Найденова от хранителен магазин в Благоевград.
Когато й била подадена за заплащане на купеното от магазина, продавачката Таня Найденова не знаела как да реагира. „Банкнотата ми даде възрастна жена, беше си купила кисело мляко и хляб. Дойде при мен на касата да плати, извади от портмонето си двата лева и ми ги подаде. Ръката й трепереше, дакато я обслужвах, дори сподели, че нещо не се чувства добре. Веднага видях надписа върху парите, взех ги и не знаех как да реагирам", разказва тя пред в.Вяра".

"Стана ми смешно, започнах да се смея с глас. Изобретателността на написалия думите върху нея направо ме удиви. Сигурна съм, че възрастната дама дори не беше видяла надписа, тя е от квартала, познавам я добре. Явно и на нея са й ги върнали някъде, без да забележи”, допълва Таня Найденова.

„След като й показах какво пише, бабата се затюхка и за малко й беше да се разплаче. Започна да ми обяснява, че няма други пари в нея. Аз, разбира се, я успокоих, все пак става въпрос за два лева, дори не ги отчетох в касата, там сложих мои два лева, тези с надписа ги запазих за себе си, за спомен”, разказа още тя. „Винаги е трудно да се разделяме с любимите неща. Още по-трудно е да се разделяме с последните си пари и да останем с неизвестността кога пак ще се върнат при нас?!”, казва още Таня.

Тя споделя още, че откакто работи в магазина, е попадала на какви ли не банкноти, но точно на такава не й се е случвало. „Аз съм човек, който винаги ще разбере клиента, идвали са хора дори и със скъсани пари, лепили сме ги заедно, какво толкова? Още повече че познавам жената, тя живее сама, мъжът й преди година някъде почина. На една пенсия е, иначе е много приказлива и добронамерена”, разкрива Таня Найденова.