Шокиращо откритие са направили близки на удавената медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова, научи "24 часа".

Пред наш репортер те споделиха, че няколко пъти на страницата на Валя в социалната мрежа фейсбук излизат картички със сърца от нейно име.

Споделени, от Валентина, посланията са в нейния дневник, както и в новините на първите страници на нейните приятели във фейсбук.

„Изтръпнах, като получих сърце, споделено от Валя. Беше в малките часове на 15 октомври“, разказа братовчедка на удавеното момиче.

Жената се поровила в социалната мрежа и установила, че подобни послания – винаги под формата на сърца, са „споделени“ от Валя още три пъти – на 19 септември, 25 и 2 август.

Роднините са шокирани. Те смятат, че или хакер си прави ужасни шеги с трагедията им, или някой знае паролата на Валя и пише от нейно име във фейсбук.

Красивата стоматологична сестра изчезна малко след полунощ на 16 април, а на 19 май тялото й изплува в района на пристанището в Бургас, на около 400 метра от моста, от който разследващите твърдят, че тя е скочила.

Както 24 часа писа обаче, кадър от охранителна камера в Морската градина е уловил Валя да се качва по стълбите към паметника на моряка, които са в обратната посока на моста.

Нейни близки, които са убедени, че Валя е убита, разкриха още ,че преди да слезе от таксито, оставило я на входа на Морската градина, тя си записала мобилния телефон на шофьора. Казала му, че и друг път ще се възползва от услугите му. На негов въпрос къде отива, красавицата отвърнала: На купон с приятели.

Заради нови факти, възникнали около случая с медицинската сестра, разследването, което трябвше да приключи на 18 октомври, ще бъде удължено с още 3 месеца.