Преди малко повече от месец на знакови места в центъра на Пловдив се появиха странни некролози, оплакващи смъртта на Василий. Нищо странно до тук, биха казали някои. Но не и след като некрологът бъде прочетен до край и стане ясно, че Василий е жестоко убит уличен котарак. Изключително скръбното и печално, но и на моменти гневно слово не остава равнодушен никой прочел за безмилостното убийство на самата главна на любимия квартален котарак край улиците Гурко и Отец Паисий.
Очевидно любовта към Василий е била голяма и 40 дни след кончината му той не е забравен от живущите в централната градска част. Преди дни на пъпа на Пловдив цъфнаха нови възпоменателни слова по повод 40 дни от бруталното убийство с въздушна пушка на любимия уличен котарак, застрелян от неизвестен маниак.

В новото слово се разказва за добротата и благия характер на възрастния котарак, напуснал този свят на 14 години. Много сурово би трябвало да бъде осъден от Темида такъв убиец-действащ предумишлено-садистично! Но Господ Бог ще го осъди най-добре, най-справедливо – от неговия съд няма да избяга!, се казва в искрената, пропита с болка изповед.