- Алена, на срещата при президента са били обсъждани няколко дати за старт на 43-тото НС - 22-ри, 27-и, дори 29 октомври. Добър избор ли е 27 октомври?
- Още в понеделник в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви, посочих двете подходящи дати да се свика 43-тото НС - 27 и 29 октомври. Причината е, че на 22 октомври и на всяка друга дата преди 27-и Меркурий все още е ретрограден и това не вещае успешен старт. Вече чух изказвания на лидерите на някои партии, които недоволстваха от датата. Добре че президентът Плевнелиев избра верния момент, та поне малко да потуши негативите от това, че изборите бяха на 5 октомври. 27 октомври носи борбеност, активност, немалко емоции, но и материална стабилизация на България и шанс за градивна положителна карма... стига да се избегнат подводните камъни. Има и още нещо.

Датата 27 октомври 2014 г. е свързана с добри вибрации и съвпада с датата на раждането на България, която е 27 октомври 679 г. Това е едното от условията за пречистване на негативната карма, сътворена през годините на прехода. Неслучайно съм я посочила като подходяща. В звездната карта за този ден аспектите са положителни. Има поносимо малко противоречия, но те са преодолими. Депутатите бързо ще потушават избухналите скандали - не че няма да ги има, но ще са в рамките на приемливото. Ще има изригвания на вулканична лава от обидни реплики заради вибрацията 27, но бързо ще бъде потушавана.

- Колко дълъг живот може да има този парламент?
- Началната дата за работата на който е да е парламент не дава информация за продължителността на неговия живот. Той може да живее дълго и да изкара мандата си, ако партиите, които го образуват, намерят сили и си стиснат ръцете за благото на народа и на България. Мога да отговоря, когато видя министрите и направя нужните прогнози за всеки от тях.

- Ще се цепят ли парламентарни групи? Още не е започнало Народното събрание, а вече имаме независим депутат.
- Парите и личният интерес цепят всичко, не само парламентарни групи. Не е нужно да съм астролог, за да съм сигурна, че пак ще се нароят „независими“ депутати. Както е тръгнало, може да си направят партия от ренегати. Астрологичният отговор също е положителен, след като изборите се проведоха при ретрограден Меркурий. Отцепници ще има достатъчно. Ще има проблеми не само между партиите, но и вътре в коалииците. За съжаление това вече е факт. Фактор, който може да доведе до предсрочни избори, е присъствието на Сатурн в Скорпион. Този аспект подтиква политиците ни към върха без оглед на средствата. В същото време ги тласка към грешни действия заради притеснението, че са обградени от врагове, които ги наблюдават - това е плод на гузната съвест на някои от тях. Денят, когато започнаха преговорите за съставяне на правителство - 13 октомври, е носител на кармична разплата. Още една причина да се цепят и роят в парламента.

- Има ли значение часът, в който ще бият първия звънец - 14 ч., на 27 октомври?
- Разбира се, че има. Часът на раждане формира характера, независимо дали на човек, животно, събитие, или парламент. Слънцето в този ден и час е в Скорпион, а асцендентът е във Водолей. Водолеят дава на новия парламент нестандартно мислене, но и консерватизъм, самоувереност, решителност, независимост, проницателност. В съчетание с безусловния реализъм на Скорпиона има шанс правителството и депутатите да постигнат много. Много в полза на народа, но и много в техен личен интерес. Двата знака обещават подкрепа на правителството и от партиите, които не участват пряко в управлението.

- Лесно ли ще се състави правителство?
- Правителство няма да бъде съставено лесно. Неговото създаване ще бъде изключително трудно. Най-неприятното е, че съществува астрологичен аспект, който предупреждава за възможността да не бъде съставено. Няма да кажа кой е този аспект, за да спестя на читателите упражненията по астрологична фантазия на зрели и незрели любители астролози впоследствие. Уви, има го този лош шанс заради датата на изборите 5 октомври. Възможно най-лошата, но и нея ще си я изстрадваме. Ние, българите, сме щастливи, като страдаме.

- Звездите „искат“ ли Бойко Борисов за премиер?
- Ако не го искаха, ГЕРБ нямаше за пореден път да спечели избори. Но най-доброто от астрологична гледна точка за България или за Борисов е едно, а „големите пари“ невинаги са на същото мнение. Категорична съм, че звездите „искат“ за премиер Борисов. Той имаше шанс за втори мандат, ако не беше подал оставка миналата година през февруари. Има го и сега, без значение какви трудности ще срещне. Композитната звездна карта на неговата лична година и денят на старта на 43-тото НС е носител на мощно пробуждане, на осъзнаване на начините България да излезе от разрухата, в която изнемогва. Дай Боже да припознаят добрите шансове и той, и хората около него.

- Досега той много често се е опирал на жените, сега пак заложи на дамски екип, който да води преговорите, и се кани отново да издигне жена да оглави НС. Това правилно ли е от гледна точка на разположението на звездите?
- Отговорът на този простичък сякаш въпрос ми костваше повече от половин час изчисления. За яснота ще кажа, че трябваше да съпоставя датите на раждане на трите дами - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, с преговорните дни и допълнително да бъдат композирани с датата на Борисов. Астрологичното изчисление даде безусловно положителен отговор. Да, правилна е! Да се даде шанс на жените да са водещи в преговорния процес и след това да влязат в управлението на държавата, е логично развитие на нещата, защото Меркурий е в своето директно движение от Везни и дарява умение на жените да общуват с лекота, да са съпричастни и разбиращи, да вземат правилните решения.

- ГЕРБ се кани да прави тежки реформи. Няма ли опасност да пренавият пружината и да започнат протести по улиците? Вашият съвет?
- Все някой трябва да ги направи, но не с кухи декларации, а с решителност. Дали ще се пренавие пружината, не знам. Надявам се г-н Борисов да се е поучил от грешките си в първия мандат и да не се поддава на провокации. А има и отличен екип. Но не протестиращите го принудиха да подаде оставка през 2013 г., макар че в съзнанието на обществото сякаш това се е загнездило.

Оставката на Симеон Дянков, който беше ключовият камък от астрологична гледна точка в неговото правителство, доведе до оставката. Ако Дянков бе останал, бил той добър или лош, сега Борисов щеше да управлява втори мандат. Такива са астрологичните реалности.

Реформите са задължителни,но много трудно ще избегнем разрухата и разграбването на България, което ще продължи да се случва заради квадратурата на Луната с Лока Фортуна. Лока Фортуна е неподвижна звезда, тласкаща към ограбване и лично облагодетелстване, към непочтени игри, далавери, в случая в парламента и извън него, към договорки, които противоречат на законите на България. Този път обаче ще има и осъдени заради деянията им във вреда на държавата.

Наделина АНЕВА, в. "Преса"