Убитият снощи в София 38-годишен Николай Найденов е работел в знаковата фирма „Информационно обслужване", съобщава сайтът "АФЕРА", като се позовава на свои източници. Те твърдят, че Найденов е работел по възстановяването на унищожените файлове от „цецомобила", с който МВР по времето на Цветан Цветанов подслушваше и заради което бе образувано разследване, а впоследствие дело.
Николай Найденов е бил компютърен специалист и към международна фирма, пише още "Афера". В списък за СЪДЕБЕН РАЙОН НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД за 2006 г. се чете, че Николай Найденов Хранов фигурира като ползван експерт:259 Николай Найденов Хранов - разчитане на компютърни продукти; криптиране; разшифроване на пароли и регистри; анализ и компилиране бази данни.
През 2013 година при катастрофа загина проф. Евгени Николов, който бе единственият експерт, който е заявил при следствието за подслушването с „цецомобила", че автомобилът за подслушване „Крайслер" действително може да подслушва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това.
От „Информационно обслужване" са заявили за "Афера", че при тях на трудов договор няма лице на име Николай Найденов Хранов, който бе снощи убит с пет куршума в столицата. След десетина минути от държавната фирма казали още, че подобно лице не било ползвано и на хонорар.
Найденов беше застрелян снощи в района на 19-о училище в центъра на София с пет куршума. Полицията работи по няколко версии за смъртта му. Според едната от тях става дума за спор за паркомясто, а другата сочи, че в основата на разстрела стоят неизяснени междуличностни отношения. Предполага се, че Николай Найденов е познавал убиеца си. Полицията в София продължава да издирва стрелеца.