Няколко часа преди началото на днешните консултации между Патриотичния фронт и ГЕРБ Валери Симеонов обяви, че ще дадат подкрепа за политики и програми, но няма да правят коалиции. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” съпредседател на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО, като уточни, че фронтът би подкрепил политики и програми, но за коалиция с ГЕРБ трябва да си помисли доста.
„Коалицията се приема като нещо компрометиращо, грозно и непристойно сред българското общество и от тази гледна точка не искам да изглеждаме като хора, които на всяка цена ще подкрепят политиката на мандатоносителят ГЕРБ, ако той е мандатоносителят”, изтъкна Симеонов.

Той допълни, че в момента е много по-важно да се обединят позициите и да се постигне съгласие, за решаване на основните проблеми на България. Това е много по-важно от това дали ще има коалиция или ще има подкрепа за определена програма, смята Симеонов.

Той призова служебното правителство да изготви отчет за състоянието на хазната, който да бъде представен на всички политически партии, като необходимо условие да се реши дали има нужда от актуализация на бюджета.