Русе е един много важен град, той е показателен за националистическия и патриотичен вот и аз съм сигурен, че ще даде поредния много добър и висок резултат на изборите на 5 октомври, заяви по време на срещата си с русенци в петък вечерта съпредседателят на Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО, Валери Симеонов. Според него следващото правителство трябва да се състави от експерти и да бъде изработена национално отговорна програма, която да изведе България от кризата.
Водачът на русенската листа на Патриотичния фронт Искрен Веселинов обяви категорично, че няма да има никакво сътрудничество с етническата и противоконституционна партия ДПС, а агитациите на турски език от лидера Лютви Местан е в разрез с конституцията и морала на предизборната кампания. Той коментира и неравномерното развитие на регионите в страната и заяви, че наливането на държавни пари само в София трябва да се преустанови, а постъпващите в Русе финанси да се разпределят честно.
След срещата Искрен Веселинов и Валери Симеонов поднесоха цветя пред Паметника на свободата в знак на съпричастност с жертвите на циганския терор и по повод третата годишнина от събитията в Катуница и гибелта на двете момчета Ангел и Павел.