Маргинални лумпенизирани слоеве на населението гласуват за „Атака”. На тези хора каквото има кажеш, това правят. Това обяви Валери Симеонов от Патриотичен фронт пред Нова телевизия.
„За нас не е проблем дали Борисов ще е премиер, или не. Нормално е най-голямата политическа партия да излъчи лидера си за премиер. За нас е важно да се обединим около ясна програма в името на България. Ние подкрепяме програма за България и не е толкова важно дали мандатът ще е на ГЕРБ, или БСП. Програмни приоритети - това трябва на България, за да излезем от кризата. Не смятам, че като 4-та или 5-та партия имаме право да искаме кой да е премиер”, обясни Валери Симеонов.

Попитан как гледа на това, че между ГЕРБ и ПФ има разлика в отношението към Турция и членството на страната в ЕС, Симеонов каза: „Нека потърсим общото за доброто на страната, а не да говорим за разликите. Дори темата за Турция не е може и не трябва да бъде проблем за решаването на проблемите в страната. Важно е ДПС да не е в управлението, защото те направиха така, че вътрешната ни политика стана заложник на Турция. 460 000 са гласували за ДПС. 60 000 от гласовете са от Турция. От останалите 400 000 поне 150 000 са купени... Така стоят нещата. И това е благодарение на служебния кабинет, които отвори секции в Турция. Хората са гласували за нас, за да им решаваме проблемите, а не защото Валери Симеонов е красив, или Радан Кънев, примерно.”

Накрая Валери Симеонов вдигна ръцете си и каза, че той няма и ПФ няма да е "златен пръст".