Ще радикализираме протестите. Това каза Божидар Томалевски пред офиса на Корпоративна търговска банка (КТБ), в който има техни съмишленици, предаде БГНЕС.

Томалевски предложи да се сменят държавните субсидии за партиите с облигации за партиите, защото те са виновни за това, което се случи с КТБ. Защото те са обещавали и лъгали и повече никой няма да има вярва. Искаме незабавно банката да отвори, каза Томалевски. Няколко от вложителите, които протестират от много време насам пред БНБ, продължават да са пред клона на КТБ и настояват да бъдат пуснати хората, които са вътре.

Вложители в КТБ протестират пред офис на банката на пл. "Гарибалди", а вътре в банката бяха петима души от вложителите, които не ги пускаха да излязат. По-късно те бяха пуснати. Гражданите са искали да се срещнат с квесторите, които са там, но достъп им е бил отказан. Няколко вложители успели да влязат, но вратите на банката вече са били затворени.

Служителите на КТБ са пускали хора преди протеста, за да правят справки. Граждани разказаха, че няколко пъти са опитвали да си поискат парите, но неуспешно. Протестиращите отхвърлят възможността да получат облигации вместо парите си.