Ще настоявам за отделяне на Варненска област в отделен избирателен район. Това каза на пресконференция във Варна Ангел Найденов.

Той припомни, че за това има политическа позиция на ръководството на БСП и въпросът дори е минал на първо четене в 42-то НС. Найденов обясни, че създаването на отделен избирателен район в чужбина не стои в момента на дневен ред.

Ангел Найденов изтъкна, че ще се търсят начини за преразглеждане на решението на служебното правителство, с което се отнемат средства от Варна. Той напомни, че временният кабинет "спестява" около 119 милиона, а една трета от тях са средства, които трябваше да усвои Варна – за проектиране на пристанището и за сграда на съдебна палата. "Това е недопустимо. Това е пореден удар върху интересите на Варна, ще търсим преразглеждане на това решение, за да получи Варна тези средства", категоричен бе Найденов.

Ангел Найденов коментира, че резултатът на БСП на парламентарните избори е тежка загуба и причините за това са много. "Не успяхме да се дистанцираме от едно управление, което беше разглеждано като управление на БСП, но доминирано от ДПС", каза още Ангел Найденов. Като част от причините за загубата на вота той посочи още разочарованието на хората от всички политически партии, купения вот, лошото организационно състояние на структурите на БСП, нарушената комуникация между ръководствата на партийните структури и партийните членове.

Найденов изрази мнение, че трябва да има някаква промяна на начина, по който се прилага преференцията. "Не казвам, че трябва да бъде премахната, но на много места тя доведе до пренареждане, без да донесе прилив на гласове. Беше изместена логиката на общата ни кампания.", коментира Найденов.

Проф. Анелия Клисарова, която беше на второ място в листата на БСП лява България, пое ангажимент да продължи да работи за осъществяване на поетите в рамките на кампанията ангажимент за реформата в спешната помощ, както и за въвеждане на един учебник по един предмет.