Audi A8 - това е марката новите автомобили, която ще бъде използвана от НСО за новите политици. 7-те коли ще струват на службата 723 275 лв. без ДДС. Те излизат на службата под пазарната цена за този клас.
Според техническите им данни новите автомобили развиват 100 км/ч за 6.1 секунди, а максималната им скорост е 250 км/ч. Разходът на гориво за 100 км е 6 литра. Автомобилите отговарят на стандарта Евро 6 от екологична гледна точка. Колите разполагат с телевизионен тунер, DVD-плеър, мултимедийна система с цветен дисплей и аудио уредба. Сред внедрените високи технологии е автопилот за задаване на постоянна скорост, борд компютър, който подава сервизна информация с предупреждение за възможни неизправности, електрически щори на задното стъкло и на страничните стъкла на задните врати. Тапицерията на седалките е от естествена кожа. Гаранцията на Audi-тата, която дава доставчикът, е пет години, като в тях е включено и сервизната им поддръжка.

НСО подписа и два други договора за доставка на автомобили - 12 броя "Опел Астра" и един товарен автомобил "Мицубиши Фузо".
Общата цена на трите поръчки е 1 059 655 лв. Това бяха първите поръчки, които бяха направени от новия началник на службата Ангел Антонов. Той пое поста на 2 юни, а обявата за поръчката на новите автомобили беше направена месец след това.

Въпреки раздутия бюджет на службата, който тази година достигна най-високите си нива от няколко години насам, НСО се оплака от недостиг на около 1.3 млн. лв. Затова Антонов поиска от служебното правителство допълнително 1 млн. лв. - приблизителната стойност на новопоръчаните автомобили.