“За съжаление, няма храни, които да не обичам и да не ям. И то ми личи. Единственото, което трудно преглъщам, са глупостта и злобата”, казва актьорът Любомир Нейков.

В последно време обаче той се старае да се храни здравословно. Сутрин пие фреш, яде по малко хляб, и то пълнозърнест, и най-важното - старае се да се храни до 18 ч вечерта. След това пие само билков чай.

По време на турнето на “Комиците” през лятото обаче актьорът не можел да спазва това правило и развалил режима си. С актьорите от екипа вечеряли късно след представление. “Но сега започвам пак”, казва Любо Нейков.

Приема много течности, предимно вода, защото му е най-вкусна. Пие билкови чайове, нищо че е пристрастен към черния. От него са му останали няколко кутии вкъщи, но само ги гледа и си позволява да пие много рядко.

“Отскоро се интересувам от здравословното хранене и засега само проявявам любопитство към някои технологии на готвене, например с азот”, казва комикът. При този модерен метод се готви на минус 180 градуса, като се използват специални ръкавици и очила. Така се запазват всички полезни вещества в храната.

Любо Нейков е голям кулинар и получава много готварски книги от своя приятел и съдружник Евтим Милошев. Той харесва всичките му гозби, но не харесва това, че е надебелял, разказа самият актьор.