Първото събитие в програмата на XIV Седмица на италианския език по света е изложението "Дни на италианското образование". Форумът ще представи 15 от най-добрите държавни и частни университети в Италия, с учебни програми на италиански и английски език.

Изложението ще се проведе на 11 и 12 октомври от 11 до 17 часа в сградата на "Интерпред" в София. Изложението "Дни на италианското образование" се организира под патронажа на Италиански културен институт и Италианска търговска камара в България, от агенция за образование в чужбина "Скай Лайнс". Чрез тази подкрепа италианските институции и бизнес в България подават ръка на българските студенти да продължат образованието си в Италия.

Посетителите на изложението "Дни на италианското образование" ще имат възможността да се срещнат лично с представители на институциите и да получат информация за програмите, изискванията за прием, крайните срокове и условията за финансиране. Таксите в държавните университети се определят на база семейни доходи. Болшинството от българските студенти заплащат между 800–1200 евро на година. Голяма част от университетите предлагат възможности за финансиране под формата на академични стипендии, покриващи таксите за обучение, а понякога и тези за настаняване.