България допусна поражение с минималното 0:1 като домакин на Хърватия в европейска квалификация, играна пред над 30 000 зрители в София, предаде БГНЕС.

През първото полувреме "трикольорите" играха доста плахо и заслужено се оттеглиха на почивка с гол пасив. В 36-ата минута, когато Бодуров си отбеляза нелеп автогол. Апостол Попов закъсня да покрие Перишич, който игра с глава и Бодуров при опита си да изчисти кълбото го прати в мрежата на Стоянов за 0:1.

Преди това Ивица Олич също прати топката в мрежата на Стоянов, но голът бе отменен поради засада. Освен това гостите нацелиха и гредата, докато единственото добро положение за българите през първата част бе пропиляно от Гаджев, който пропусна от добра позиция.

Двубоят бе прекъснат в средата на първата част. Първо в сектор "Б" се стигна до бой между фенове и полиция, а в сектор "Г" агитките на двата отбора дълго време се замеряха с димки и бомби. Това накара рефера да прекрати мача за няколко минути.

След почивката България заигра много по-добре и може да съжалява, че не стигна поне до точка в този мач. Манолев и Сашо Тонев нямаха късмет да се разпишат от отлични положения и така резултатът се запази непроменен.