Доскорошният селекционер на България Ивайло Петев се поздрави с четвърта поредна победа в хърватското първенство. Неговият Динамо Загреб взе пълния комплект от точки при гостуването на РНК Сплит, като победи с минималното 1:0.

Петев оглави колоса от столицата в началото на октомври и макар в Шампионската лига да записа две тежки поражения, на вътрешната сцена работата му дава резултат. Проблемът за него е, че лидерът в класирането Риека също не допусна грешна стъпка, а вчера победи с 2:1 Хайдук Сплит в своя мач от кръга.

Победата за Динамо срещу РНК Сплит донесе 21-годишният Петър Стоянович, който се разписа малко след първия четвърт час на мача. Талантливият полузащитник беше точен в 17-ата минута, когато негов опит за центриране влетя в мрежата на домакините.

Пресата в страната посрещна със смесени отзиви резултатът от срещата, а спортното издание на „Ютарний лист“ озаглави статията си: „Трагични в Севиля, юнаци в Сплит“. В нея се подчертава, че това е поредната минимална победа на Динамо с 1:0, каквито бяха всичките 4 успеха на гранда дотук. „Петев все още не е оставил своя белег върху играта на отбора, но въпреки това намира начин да взима резултатите“, пише изданието.

Също така се обръща внимание, че противник реално е бил последният в класирането, а на „Максимир“ шефовете очакват бързи резултати. Към момента обаче разликата между Динамо и Риека се запазва. Динамо има 35 на второто място, докато водачът е с 6 повече.