Ивайло Петев-Кмета, изглежда, има гениален мениджър като застъпника на Валери Божинов - Джери Паломба. Божигол обиколи над 14 клуба, някои от тях европейски и световни грандове, навсякъде се провали, но пък сега разполага с достатъчно пари, за да говори на едро и да облъчва народните маси с редовните си постове в социалните мрежи.
Импресарио на Петев е неизвестният за широката публика Венцислав Митов. Но този човек явно също е способен да прави чудеса.
Като изключим периода на Кмета в „Лудогорец“, кариерата му далеч не върви по мед и масло. Беше в Кипър - нищо, беше национален селекционер - сдъвкаха го, поработи за полския „Ягелония“ - без време му дадоха пътя. Да не говорим за онзи резил, когато превъртели фенове на „Левски“ тръгнаха да го разсъбличат при официалното му представяне като старши треньор на „сините“!
И ето сега - игралият през 2006 година за „Дунав“ Ивайло Петев е селекционер на Босна и Херцеговина!
Преди 3 години малката бивша югорепублика победи нашите в София с 1:0, а през последните сезони много нейни футболисти играят в тимове от Западна Европа. Да споменем само две имена - вратарят на „Интер“ Самир Ханданович и нападателят на „Рома“ Един Джеко.
И „разсъбличаният“ Петев ще трябва да дава указания на такива звезди, които сигурно са попрочели по нещичко за него.
Дали ще успее да опази авторитета си и дали балканците няма да го грабнат бързо на абордаж?
Това е голямото предизвикателство пред него.
А на Венцислав Митов - браво! Както и да се развие кариерата на новия босненски селекционер, това ще му е втори ангажимент начело на национален отбор и във визитката му ще пише, че е работил с Джеко и Ханданович.
Нататък е ясно - вратите пред него ще са отворени повече, каквато бе историята на Божинов.
Кой знае! Дано да успее, искрено му го желаем!