Неизвестен до момента измамник е създал фалшив профил в социалната мрежа Фейсбук, чрез който се представя за плеймейтката Златка Димитрова и събира пари от нейно име за болно момиченце от Бургас.

Това сподели победителката от „Big Brother All Stars" пред Нова телевизия.

"Този профил е фалшив на 100%. Не мога да разбера колко лош човек трябва да си, за да се възползваш от болката на други хора и от тяхната мъка да изкарваш пари на техен гръб", каза Златка.

Във фалшивия ѝ профил в социалната мрежа са публикувани снимки на 7-годишната Наталия от Бургас, която наистина е болна от детска церебрална парализа и епилепсия, но вместо истинския номер, е даден фалшив такъв за изпращане на SMS-и.

"От днес започвам нова кампания за едно малко момиче с ДЦП. Ще се опитам да ѝ помогна. Нати е едно от хилядите болни деца, забравени от държавата и обществото, защото са различни. Тя няма вина, че съдбата ѝ е такава. Не може да я промени, но който има възможност, нека да помогне с един SMS", призовава измамникът от името на Черната Златка.

Всеки, който реши да помогне, получава отговор "заявката ви не е разпозната". Ако пишете на фалшивата Златка, тя ще ви даде банкова сметка, като събраната сума естествено не отива за болното дете.

"Наталия си има дарителски SMS и той е на номер 17 777 с текст DMS Natаlia. Не знам как може човек да постъпи така. Ние се борим. Този човек няма представа ние в какъв ад живеем", споделя майка ѝ Дарина. „Болката ми е голяма, защото момичето ми има нужда от средства за операция, а някой се гаври с нас", добавя тя.

Единственият шанс на Наталия да проходи и проговори, са скъпо струващи лекарства, операции и процедури, уточни майката на болното дете.

"Голяма болка е да имаш близък човек вкъщи, да е в тежко състояние и да знаеш, че всичко зависи от пари", каза още тя.