Русенското лоби в Народното събрание ще бъде подсилено с петима депутати от други избирателни райони. Освен осемте депутати от региона в парламента ще заседават още четирима избраници, силно свързани с Русе.
Изкаралата два мандата като част от ПГ на ГЕРБ  Десислава Атанасова този път ще влезе в законодателната власт от Монтана, но няма да загърби града, дал старт на голямата й кариера.
Зам.-председателят на Демократи за силна България Атанас Атанасов също има силна връзка с родния си край. Бившият шеф на НСС ще бъде депутат в групата на Реформаторския блок от Благоевград или от София, където от години живее.
Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов също редовно демонстрира топли връзки с родния си град. Заедно с него в парламента влиза още един русенец - организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, спечелил в София първия си мандат като народен представител.
В групата на „Атака“ също има русенец. Това е един от най-близките съратници на Волен Сидеров - Десислав Чуколов, който беше водач на две листи в страната и днес ще стане ясно кой район ще го изпрати на жълтите павета.