Световноизвестните "Дийп Пърпъл" дариха един от инструментите си, за да спасят Силвия Петрова от Сопот, която страда от тежко заболяване. Легендарните музиканти предоставиха оригиналната предна част на барабана на музиканта Иън Пейс на организаторите на благотворителен търг в полза на младата жена от Розовата долина. Култовият инструмент пристига с документ за достоверност, че е оригинал.
Жестът е безпрецедентен. В основата му обаче са две млади жени, които живеят работят в Карлово, съобщава "Марица". Едната е Шарлийн Брадфорд, англичанка, която всички наричат Чарли. Тя основа преди време балетната формация „Ангелите на Чарли”. Другата - Мария Ангелова, рускиня, пристигнала с родителите си в Карлово от Казахската република. Тя също има танцова формация за деца в Карлово - „Орфей”. Двете месеци наред работят с мечтата да дарят свой спектакъл, да направят нещо добро и голямо за човек в нужда. По този начин възпитават и малките танцьори в своите школи. Чарли открива Силвия Петрова от Сопот във Фейсбук. После търси известни шоумени по света, които да привлече към кампанията в полза на Силвия. Откликват "Дийп Пърпъл". Чарли се свързва и с Богдана Петрова - момичето, което трогна цяла България в музикалния формат „България търси талант”. В събота в Сопот Богдана, „Ангелите на Чарли”, балет „Орфей” на Мария Ангелова и още над 15 индивидуални изпълнители и групи ще направят спектакъл в полза на Силвия. Тогава ще приключи и търгът за барабана на Иън Пейс, а парите от него ще бъдат за лечението на младата жена от Сопот.

Силвия Петрова от Сопот е красива млада жена - само да 29 години, има съпруг и дъщеричка на три години и четири месеца, завършила е две магистратури. Гори от желание за живот, за работа, в която да е пълноценна, а над нея тегне непрекъсната огромна заплаха за живота . Внезапен мозъчен кръвоизлив всеки момент може да избухне като бомба и да сложи край на всичко постигнато, на всичко желано и мечтано. Четири пъти лекарите отварят черепа на Силвия Петрова, за да я върнат отново на този свят. Още четири пъти тя се подлага на безкръвни операции, които я защитават до известна степен от внезапните изблици на болестта. Досега за лечението са събрани и изразходвани близо 90 хиляди лева. Огромната част от тези пари са събирани от нейни приятели, организирали няколко кампании и голям концерт в Карлово през 2012-а в подкрепата на младата жената. 61-ва Стрямска бригада, където работи съпругът й, също дарява пари.

Тя не помни първата си операция, но е едва на 8 години, когато изпада в кома и за втори път отварят черепа, за да я спасят. Бях жива след опрацията! Но цялата дясна половина на тялото е неподвижна. Трябва да се научи да се движи отново. Успява да се възстанови изцяло. Следват 14 щастливи години - игри, училище, следване. Поредният коварен удар на болестта се проявава отново през 2007-ма. Внезапен масивен мозъчен кръвоизлив я поразява в момент, когато вече гради мечти за бъдещето. По това време е студентка в Аграрния университет в Пловдив, омъжена е, иска да има дете.

"Направиха ми две поредни операции с отваряне на черепа. Поставиха на кръвоносните съдове в главата ми клипси. Лекарите се надяваха, че след тези операции ще мога да живея нормално и няма да има повече проблеми", разказва младата жена. А тя е категорична - ще роди дете. "Професорът, който ме лекува от дълги години, ми обясни всички рискове от раждането. Бях на 25 и исках да имам пълноценен живот. Моят професор не ми каза „Няма да раждаш!” И аз съм му много благодарна за това", споделя Силвия. На 3 май 2012 следва нов кръвоизлив. Лекарите в болница „Свети Иван Рилски” я спасяват отново.

При безкръвните операции, които правят на Силвия, се използва специално лепило. Една опаковка струва 4000 лева. За една операция са нужни общо пет такива дози, както и други консумативи. За да бъде лечението ефикасно, Силвия ще се подложи на още 4 или 5 такива операции. "Няма гаранции, че всичко ще приключи, че напълно ще забравя за болестта. Но имам огромна надежда и вяра, че това ще стане", твърди днес Силвия.